7’den 77’ye oyun oynamak son derece keyif verici bir uğraş. Özellikle son zamanlarda video oyunların görsel olarak daha gerçekçi olması sebebiyle yeni nesil oyun içerisinde ayrı bir hayat yaşıyor. Oyun yapma programları ve bu programların giderek gelişmesi ve daha kolay bir ara yüze sahip olması ile beraber oyun yapmak yalnızca büyük şirketlere özgü olmaktan çıktı. Artık isteyen herkes belli bir eğitimle kendi oyununu yapabiliyor.
Oyun Yapma Programları Nasıl Kullanılır?
Hayalinizdeki oyunu tasarlamak, kendinize göre istediğiniz aksiyon sahnelerini oyun içerisine koymak ister miydiniz? Ya da bir yarış oyunu yapıp karşılaşılacak engelleri, yarıştaki virajları siz belirlemek ister miydiniz? Savaş oyununda bir kahramanı canlandırmak ve savaşın tüm seyrini siz organize etmeyi düşünür müydünüz? Tüm bunları oyun yapma programları ile gerçekleştirebiliyorsunuz.
Geçtiğimiz yıllara baktığımızda oyun yapabilmek için ileri derecede bilgisayara hâkim olmakla beraber çok iyi seviyede yazılım dili bilmeniz gerekiyordu. Hatta bu şekilde donanıma sahip ekibiniz olmadan oyun üretmeniz imkansızdı. Ancak zamanla ekiplerin yaptığı işleri yapabilen oyun yapma ara yüzüne sahip programlar üretildi.
Oyun yapma programlarının sürükle bırak özellikleri ile herhangi bir kodlama bilgisine dayanmadan farklı oyunlar tasarlayabilirsiniz. Bazı oyun programlarının hazır şablonlarını kullanarak yorulmadan yolar, binalar değişik şekilleri hemen oluşturabilmeniz bile mümkün. İşte en çok kullanılan oyun yapma programları hakkında kısa ön bilgiler sizlerle.
Unity Oyun Yapma Programı
Unity oyun yapma programı 2005 yılında ilk olarak 3D şeklinde oyun dünyasına giriş yaptı. İlerleyen zamanlarda 2D ile yerini sağlamlaştırmayı başardı.
Oyunun piyasasına baktığımızda yapılan oyunlarda Unity imzasını birçok üründe görmek mümkün. Bu durumun nedenini ara yüzünün kolay olması, çabuk şekilde öğrenilebilmesi ve her türlü şekil veya boyutta oyunların dizayn edilebilmesine olanak tanıması bağlanabilir.
Benzer rakipleriyle kıyaslandığında Unity ’de küçükte olsa C# bilgisi istemekte. Ancak bilgi seviyesi olarak başlangıç olması yeterli. Böyle bir seviyeye çabucak ulaşabilmek için internetten bulacağınız kaynaklar yeterli gelecektir. Durumun bu şekilde olması Unity kullanıcıları için bir problem oluşturmamakta.
Ara yüzünün kolay ve anlaşılır olması nedeniyle kısa bir eğitimle programa hâkim olabiliyorsunuz. Ancak yine de rehber olabilecek kaynaklar ile ara yüz çalışması yapmanız kısa sürede doğru bilgiler ile programı öğrenmenizi sağlayacaktır.
Diğer oyun yapma programları hakkında bilgi sahibi olmak için : https://www.trendpara.net/oyun-yapma-programlari/ adresini gözden geçirebilirsiniz.