Muratpaşa Belediyesi, son dönemde seçim ile ilgili konularla merak ediliyor ve hakkında araştırmalar yapılıyor. Muratpaşa Belediyesi, seçim sonuçları ile merak konusu olurken Muratpaşa seçimi kim kazandı? Muratpaşa Belediyesi hangi partili, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı kim gibi konular merak edildi. Peki, Muratpaşa seçimi kim kazandı? Antalya Muratpaşa Başkanı kim? Muratpaşa Belediyesi hangi partili?
Muratpaşa Belediyesi seçim sonuçları ile ilgili konularla son dönemde merak ediliyor. Başkanı seçim sonucu ve partisi hakkında detaylar merak edilirken Muratpaşa seçimi kim kazandı? Muratpaşa Belediyesi hangi partili? Antalya Muratpaşa Başkanı kim gibi konular araştırıldı. Peki, Muratpaşa Belediyesi hangi partili? Antalya Muratpaşa Başkanı kim? Muratpaşa seçimi kim kazandı?
MURATPAŞA BELEDİYESİ HANGİ PARTİLİ, BAŞKANI KİM, SEÇİMİNİ KİM KAZANDI?
Muratpaşa Belediyesi son seçim sonuçları ile Muratpaşa başkanı ve yönetim kadrosu belli oldu. Böylece, Muratpaşa seçimi kim kazandı, Muratpaşa Belediyesi hangi partili ve Aşrı Muratpaşa Belediye Başkanı kim gibi sorular yanıt buldu.
BELEDİYE BAŞKANI NASIL SEÇİLİR?
Belediye başkanı, dünyanın çeşitli ülkelerinde yer alan Belediye kurumlarının en yüksek kademedeki yöneticisi ve tüzel kişiliğinin temsilcisidir.
Çoğu ülkelerde Belediye başkanları seçimle görev başına gelirler. Ama tayinle işbaşına gelen Belediye başkanları da mevcuttur. Belediye başkanlarının seçim sistemi, görev ve yetkileri, sorumlu oldukları bölgenin ve nüfusun genişliği ve değişik bölgelerde bile çok büyük farklılıklar gösterir. Belediye örgütleri çoğunlukla Belediye Meclisi adı altında oluşturulan bir yasama ve denetleme meclisi içermektedir. Belediye başkanı bazı sistemlerde bu Belediye meclisinin de başkanı olarak görev yapar. Belediye başkanı ayrıca Belediye meclisinin verdiği kararları ve yaptığı uygulamakla yükümlüdür.
YSK NEDİR?
1- Seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapmak ve yaptırmak. (md 79/2)
2- Seçim süresince ve seçimden sonra seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları, şikâyet ve itirazları incelemek ve kesin karara bağlamak. (md 79/2)
3- Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin seçim tutanaklarını ve Cumhurbaşkanlığı seçim tutanaklarını kabul etmek. (md 79/2)
4- Ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde oy kullanılması ve oyların sayım ve dökümünde seçim emniyeti açısından alınması gerekli tedbirleri tespit etmek. (md 67/5)
TAHİR BELEDİYESİ SEÇİM SONUCU ADIYMAN HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ