Her bölgenin şartlarına göre hayata geçirilen su kuyuları şimdiye kadar milyonlarca insanın susuzluğuna çare oluyor. Peki, 1 su kuyusu kaç TL’ye yapılıyor? Su kuyusu fiyatları ne kadar? İşte, su kuyuları hakkında merak edilenler ve detayları…
DİYANET VAKFI TARAFINDAN YAPILAN SU KUYULARI
“Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Afrika ve Asya kıtasında, maddi zorluklar nedeniyle su çıkarılamıyor. İnsanlığın hizmetine sunulması noktasında vakıf olarak “Bir Damla Hayat” projesini geliştirdik. Su Kuyusu ve Vakıf Çeşmesi projesi ile özellikle Afrika ve Asya insanının günlük ihtiyaçlarının karşılanması ve tarım alanında kuraklıktan dolayı yaşanan verimsizliğin önüne geçilmesini hedefliyoruz.
Vakfımızca yürütülen sondaj su kuyuları, istenilen derinlikte sondaj makinesi ile açılması, daha hijyenik su teminine imkân vermesi nedeni ile en çok tercih edilen kuyu tipidir. Bu kuyular derinliğine, toprak türüne, yapılacağı mevkiinin merkeze uzaklığına göre farklı maliyetler oluşturmaktadır. Kuyularımız 50- 500 metre derinlikler arasında açılan, elektrik ve güneş enerjisiyle çalışan uzun ömürlü kuyulardır. 10 – 40 ton hazneli depolarda muhafaza edilen su 8 – 18 muslukla insanların erişimine sunulmaktadır. İhtiyaç halinde hayvanların kullanımı için de özel bölmeler yapılmaktadır. Kuyularımızın yapımı 2-6 ay arasında tamamlanmaktadır.”
SU KUYUSU FİYATLARI NE KADAR?
Kuyu açtırma ücretleri Diyanet Vakfı ve Kızılay kurumlarında 5-10-50 TL gibi kısmi ücretlerle estek olunarak katkı sağlama yoluyla yaptırılıyor.
Özel şekilde kuyu yaptırmak ise 10 bin TL civarında ücretlere maloluyor.